Министрите на отбраната на Украйна и САЩ Олексий Резников и Лойд

...
Министрите на отбраната на Украйна и САЩ Олексий Резников и Лойд
Коментари Харесай

Руската армия настъпва в Донбас. Украйна може да поеме инициативата, смятат в НАТО

Министрите на защитата на Украйна и Съединени американски щати Олексий Резников и Лойд Остин
Руската войска настава по Купянското, Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Шахтьорското направление, заяви във вечерната си сводка украинският Генерален щаб.

Руснаците са нанесли 17 въздушни удара, а също по този начин са извърши 28 офанзиви с РСЗО по Покровск, Донецка област, и обитаеми места в Херсонска област.
Не са открити признаци за образуване на съветски настъпателни групи край Волин, Полеск, Северск и Слобожанск.
Руските военни учения не престават на полигоните в Беларус. Украинските военновъздушни сили са нанесли 11 удара по региони, в които са съсредоточени съветски персонален състав и бойна техника, както и пет удара по системи за противовъздушна защита.

Унищожен е съветски хеликоптер Ка-52.
Украйна има " в действителност огромен късмет " да поеме самодейността на бойното поле, съобщи през днешния ден министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
" Мисля, че те ще имат в действителност огромен късмет да създадат много забележителна разлика на бойното поле и да поемат самодейността. И да могат да се възползват от нея и за напред " съобщи той пред кореспонденти в Брюксел след срещата с министрите на защитата на страните членки на НАТО.
Остин също по този начин съобщи, че всяка система, която НАТО ще даде, ще включва и обучаването на бойците да боравят с нея. " Фокусирани сме върху това да сме сигурни, че предоставяме качества, а освен платформата ", съобщи той.
Нидерландия съобщи през днешния ден, че не е трансформирала позицията си за допустимо снабдяване на танкове " Леопард 2 " на Украйна, откакто в медиите се появи информация, че тя е отдръпнала поддръжката си, съобщи Ройтерс.
Нидерландия не има никой от танковете, само че е взела чартърен 18 от Германия. Нидерландският министър-председател Марк Рюте сподели предишния месец, че страната му желае да ги достави на Украйна.
Германският в. " Велт " заяви през днешния ден, че държавните управления на Нидерландия и Дания са се отказали от решение да изпратят танкове " Леопард 2 " на Украйна.
Нидерландското министерство на защитата съобщи, че казусът не е подобен. Министерска говорителка сподели, че " Нидерландия не има танкове ". " С Германия беше решено, че танкове от различен батальон биха били по-подходящи за снабдяване на Украйна. Ако Германия беше решила да изпрати танкове от нашия двунационален батальон, нямаше да се противопоставим. Нито ще се противопоставим, в случай че решат да ги пратят в по-късен миг ", съобщи тя.
В отговор на информацията на " Велт " висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел прикани страните да изпратят танкове на Украйна.
" Страните би трябвало да доставят колкото се може повече танкове и колкото се може по-бързо. Би било доста разочароващо, в случай че откакто толкоз дълго Германия беше посочена с пръст, че не прави нищо, в този момент тези страни не последват образеца ", сподели той.
" Знам, че в армиите на Европейски Съюз има стотици танкове, някои от тях би трябвало да бъдат ремонтирани, само че тогава би трябвало да го извършите и то бързо, тъй като през пролетта ще бъде прекомерно късно ", съобщи Борел.
Междувременно шест съветски балона бяха видяни над Киев и множеството бяха свалени, съобщи през днешния ден военната администрация на украинската столица, съобщи Ройтерс.
Тя сподели, че балоните може да са носели ъглови отражатели и разследващо съоръжение, само че не посочи по кое време са прелетели над Киев.
" Според информацията, която сега се обяснява, това са били балони, които се движат във въздуха, тласкани от вятъра ", написа военната администрация в Телеграм. " Целта на стартирането на балоните може да е била да бъдат открити и изтощени нашите системи за противовъздушна защита ", съобщи тя.
Малко преди този момент представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат сподели, че Русия би могла да употребява балони, с цел да резервира своите ресурси от разследващи дронове.
По-късно той удостовери, че в Киев през днешния ден са прозвучали сирени за въздушна паника поради прелитането на балони.
 
 
15 Фев 202315615 Фев 202356215 Фев 2023192015 Фев 2023257615 Фев 202323415 Фев 20231785КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202330207 Фев 2023116715 Фев 202365207 Фев 2023935
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР